Ara
Mesaj

Sık Sorulan Sorular

image
Güncel Sorular

Sorularınıza aşağıdan cevap bulabilirsiniz.!

  • İmplant nedir? Herkese yapılabilir mi?

    Doğal dişler çürük, dişeti hastalığı, kaza vs. gibi nedenlerle kaybedilebilir. İmplant tedavisiyle bu dişsiz boşluklara kişinin kendine aitmiş gibi yeniden “”diş” yapılabilir. İmplant tedavisi çene gelişimini tamamlamış ve genel sağlık durumu iyi olan her hastada uygulanabilir. Çok nadir görülen bazı sağlık problemlerine sahip hastalar dışında iyi ağız hijyenine sahip, diğer dental problemleri giderilmiş hastalarda implant tedavisi 35 yıldır %98’e varan başarı oranıyla uygulanmaktadır. Ayrıca son yıllarda görüntüleme ve ileri cerrahi tekniklerin gelişmesi implant için yetersiz kemik kavramını neredeyse geçersiz kılmıştır.

  • İmplant tedavisi yaptıracağım kliniği ve diş hekimini neye göre seçmeliyim?

    Öncelikle, seçeceğiniz hekimin alanında uzman olması, örneğin, dental implant tedavisi için hekimin Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi veya Periodontoloji uzmanı olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Kendini geliştirmiş ve tecrübeli bir hekimin yanı sıra, çalıştığı dental kliniğin de kurumsal bir yapıda olması önemlidir. Klinikteki diğer personelin de alanında başarılı olması, en doğru tedaviyi almanıza katkı sağlayacaktır. Tedavilerin sonrasında ortaya çıkabilecek olası komplikasyonlar veya rahatsızlıklarınızı, sizi mağdur etmeden kolayca gidermeye çalışan bir klinik seçimi elbette doğru tercih olacaktır. Bunun yanında kliniğin kolay ulaşılabilir bir lokasyonda olması ve size uygun saatlere randevu verebilecek şekilde esnek çalışma saatlerine sahip olması da bir diğer etkendir. Elbette güleryüzlü, anlayışlı, sağlıklı ikili ilişkiler kurabilen ve beklentilerinizi anlayarak bunları karşılamak için elinden geleni yapmaya çalışan bir diş hekimi ve dental personel, korkularınızı da yenmeye yardımcı olacak ve alacağınız hizmetin kalitesini de yükseltecektir.Her anne ve baba; çocuğunu 6 veya 7 yaşına geldiğinde ortodonti uzmanına göstermelidir.Bunun dışında; • Çocuğunuz ağzından nefes alıyorsa ve geniz eti problemi varsa• Uzun süre emzik kullanmışsa• Parmak emme alışkanlığı varsa• Dudak-damak yarığı problemi varsa• Diş eksikliği tespit edilmişse veya çenesine sert bir darbe almışsa• Anne veya baba tarafında alt veya üst çenesi çok ileride/önde ise• Halk arasında dişleklik diye tabir edilen durum gözleniyorsa (çünkü üst ön dişleri çok fırlak olan çocuklar düştüğünde ön dişlerinin kırılma olasılığı çok fazladır.)• Herhangi bir nedenden ötürü erken süt dişi çekimi yapılmışsa• Dişlerde çapraşıklık olduğu düşünülen her çocuk mutlaka ortodonti uzmanına muayeneye götürülmelidir.

  • İmplantın diğer tedavilere göre farkı nedir?

    İmplant tedavisinin en önemli avantajı, komşu doğal dişlere zarar vermemesidir. Bunun yanında kemik erimesini engellemesi, yapılan protezleri hastanın doğal dişi gibi hissetmesi, diğer önemli farkları arasındadır.

  • Gülüş tasarımı nedir?

    Gülüş tasarımı , hekimlik ve sanatın beraber uygulanarak , kişiye özel ideal gülüşü bulmaktır. Kişinin şahsi istekleri ile sağlık ve doğallığı da birleştirerek sağlıklı bir gülüş planlamaktır.

  • Diş çekimi ve implant aynı gün yapılabilir mi?

    Çekilen dişin ve onu çevreleyen kemiğin durumu bu konuda belirleyicidir. Eğer çekim sonrası yeterli kemik kalmışsa ve çevre dokularda enfeksiyon yada kist tarzı bir oluşum yoksa aynı seansta implant yerleştirilebilir.

  • 20 yaş dişleri neden çekilir?

    Yirmi yaş dişleri genellikle dişin çene kemiği üzerinde kendisine yeterli yeri bulamaması sonucunda yanlış pozisyonda sürmesinden ya da hiç süremeyip gömülü kalmasından dolayı çekilir. Bazı durumlarda ise diş kısmen sürer, yer darlığı sebebiyle sıkışır ve daha fazla süremez. Bu durumda da dişin çekimi gerekir. Aksi takdirde dişin etrafında lokal enfeksiyon odakları oluşarak şiddetli ağrı ve ağız açamama gibi şikayetlere neden olur. Herhangi bir problem yaratmayan, pozisyonu düzgün yirmi yaş dişlerinin çekimi gerekli değildir.